Το χοιρινό με καρότα, πιπεριές, σέλινο και τηγανισμένες πατάτες είναι μια μελωμένη πανδαισία. Γενικά οι λίγο χοντροκομμένες πατάτες όταν σιγοτηγανισθούν και ροδίσουν ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα κρέατα κατσαρόλας με σάλτσα και είναι πραγματική απόλαυση!
Τα υλικά για το φαγητό μας:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή σπάλα σε μικρά κομματάκια
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ζουμερά λεμόνια, ο χυμός τους
- 4-5 χοντροκομμένα καρότα
- 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη σε φέτες
- 1/2 ματσάκι κομμένο σέλινο
- 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κούπα λάδι
- αλάτι πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες λίγο χοντροκομένες
- 1 κούπα νερό για βράσιμο στη χύτρα ταχύτητος
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Στη χύτρα όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε ελαφρά το κρέας (αν ροδίσει πολύ σκληραίνει) και στη συνέχεια σοτάρουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο. "Σβήνουμε" το φαγητό με το χυμό λεμονιού και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό και τις πιπεριές. Σκεπάζουμε τη χύτρα και στη χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το φαγητό μας για 45 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αν έχει πολλά υγρά, το σιγοβράζουμε για λίγο ακόμη προσέχοντας να μείνει με τη σάλτσα του. Όταν έχει μείνει με λίγη σάλτσα, όπως τη θέλουμε, το καταλαβαίνουμε από τις φουσκάλες που κάνει η σάλτσα που βράζει. Να μην είναι με πολλά υγρά, γιατί δεν θα πετύχουν οι πατάτες.
Έχουμε τηγανίσει τις πατάτες (κομμένες κυδωνάτες) στη φριτέζα ένα βαθμό μικρότερο από τη θερμοκρασία που συνήθως τηγανίζουμε τις λεπτές πατάτες. Έτσι σιγοψήνονται μέσα, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τις βγάζουμε τις αλατίζουμε ελαφρά.
Τις ρίχνουμε στην χύτρα και δεν τις σκεπάζουμε. Τις ανακατεύουμε αμέσως μια φορά με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε τη θερμοκρασία και αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά.
1 σχόλια :
Μπράβο! Πραγματικά γευστικό πιάτο. Το φτιάχνω συχνά και το τρώνε μικροί και μεγάλοι στο σπίτι.
Δημοσίευση σχολίου