Οι πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκάλι και μουστάρδα, είναι περισσότερο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και μπιφτέκια. Όμως οι πατάτες γίνονται τόσο νόστιμες που κάλλιστα μπορούμε να τις φάμε και σαν κυρίως πιάτο με μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα.
Τα υλικά για τις ψητές πατάτες:
- 5 πατάτες μεγάλες
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα
- 1 κύβο ζωμό κρέατος (κότας ή βοδινό)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουταλιά ξερό
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 2/3 κούπα λάδι
Πως φτιάχνουμε τις πατάτες μας:
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι γιατί περιέχει αρκετό και ο κύβος κρέατος. Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, σκορπάμε και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το χυμό, το λάδι, τη μουστάρδα και κομμένο τον κύβο και το χτυπάμε στη φραπιέρα ή στο multi. Περιλούζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες. Τις ψήνουμε για 1 ώρα στους 250-280 βαθμούς. Να μείνει με λίγη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου