Υγιεινό, νόστιμο, απολαυστικό σπανακόρυζο για μικρούς και μεγάλους!!!
Το σπανακόρυζο είναι ένα εύκολο λαδερό φαγητό, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα παιδιά. Μια άλλη συνταγή είναι χωρίς ντομάτα, ρίχνοντας μόνο λεμόνι. Η φρέσκια ντομάτα το κάνει κατά τη γνώμη μου πιο γλυκό και νόστιμο.
Τα υλικά για το σπανακόρυζο:
1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
1/2 πράσο σε ροδέλες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κούπας λάδι
4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά σ. ζάχαρη (προαιρετικό)
1 κούπα ρύζι καρολίνα
αλάτι και λίγο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά.
Πλένουμε όλα τα μυρωδικά μας και τα κόβουμε.
Στην κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Ρίχνουμε τις ντομάτες κι ανακατεύουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κούπες νερό, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Χαράσσουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι σταυρωτά, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει το ρύζι (περίπου 15 λεπτά).
Όταν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά το ρύζι πρέπει να "κρατάει" λίγο, να μην το αφήσουμε να μας παραβράσει. Επίσης το φαγητό να έχει και λίγα υγρά, γιατί μετά από λίγο όσο μένει στην κατσαρόλα μέχρι να σερβιριστεί, θα τα πάρει το ρύζι και θα μείνει με την κανονική του σάλτσα. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ζεστό νερό να ρίξουμε σε περίπτωση που πιει τα υγρά το φαγητό πριν ολοκληρωθεί.
1 σχόλια :
Φίλη μου το δοκιμασα και ειναι φανταστικο.Σευχαριστω για την ωραια συνταγη.
Δημοσίευση σχολίου