Οι σουπιές με μαρούλια θυμίζουν το αρνάκι φρικασέ μόνο που δεν το αυγοκόβουμε. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Τα μαρούλια του δίνουν μια γλυκιά ευχάριστη γεύση. Εγώ προσθέτω και λίγες τρυφερές καυκαλήθρες, γιατί μου αρέσει η μυρωδιά τους, καθώς δένει υπέροχα με τις σουπιές.
Τα υλικά μας:
1/2 κιλό σουπιές
2 μεγάλα μαρούλια
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα λάδι
1 λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι αλάτι
./5 κουταλάκι πιπέρι
2κούπες ψιλοκομμένες τρυφερές καυκαλήθρες (προαιρετικό)
Πως μαγειρεύουμε τις σουπιές μας:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κομματάκια τις σουπιές. Τις βράζουμε περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια κι ανακατεύουμε να μαλακώσουν। Ρίχνουμε τις σουπιές κι ανακατεύουμε να σοταρισθούν 2-3 λεπτά। Προσθέτουμε ένα ποτήρι από το ζωμό της σουπιάς που κρατήσαμε, τα μαρούλια κομμένα περίπου στα 3 εκατοστά, αν θέλουμε τις καυκαλήθρες, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό. Αν χρειασθεί νερό ρίχνουμε από το ζωμό. Όταν βράσουν τα μαρούλια, θέλουν περίπου 10-15 λεπτά, διαλύουμε στο χυμό ενός λεμονιού το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα υλικά μας:
1/2 κιλό σουπιές
2 μεγάλα μαρούλια
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα λάδι
1 λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι αλάτι
./5 κουταλάκι πιπέρι
2κούπες ψιλοκομμένες τρυφερές καυκαλήθρες (προαιρετικό)
Πως μαγειρεύουμε τις σουπιές μας:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κομματάκια τις σουπιές. Τις βράζουμε περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια κι ανακατεύουμε να μαλακώσουν। Ρίχνουμε τις σουπιές κι ανακατεύουμε να σοταρισθούν 2-3 λεπτά। Προσθέτουμε ένα ποτήρι από το ζωμό της σουπιάς που κρατήσαμε, τα μαρούλια κομμένα περίπου στα 3 εκατοστά, αν θέλουμε τις καυκαλήθρες, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό. Αν χρειασθεί νερό ρίχνουμε από το ζωμό. Όταν βράσουν τα μαρούλια, θέλουν περίπου 10-15 λεπτά, διαλύουμε στο χυμό ενός λεμονιού το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου