Μια εύκολη συνταγή είναι οι γαρίδες σαγανάκι πουν στις ταβέρνες την τρώμε συνήθως ως ορεκτικό. Η συνταγή αυτή είναι πασίγνωστη, αλλά θα τη γράψω για τους αρχάριους. Αν τη φτιάξετε για κυρίως πιάτο θα βάλετε περισσότερα υλικά.
Τα υλικά για τις γαρίδες μας:
10-12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια ντομάτα, χωρίς το ζουμί τους
1/4 κούπας λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μαϊντανό
1/2 κούπας χοντροκομμένη τυρί φέτα
Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες σαγανάκι:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα χωρίς υγρά και βράζουμε τις γαρίδες ακάλυπτες για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτουμε στο τέλος το τυρί, τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.
Τα υλικά για τις γαρίδες μας:
10-12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια ντομάτα, χωρίς το ζουμί τους
1/4 κούπας λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μαϊντανό
1/2 κούπας χοντροκομμένη τυρί φέτα
Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες σαγανάκι:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα χωρίς υγρά και βράζουμε τις γαρίδες ακάλυπτες για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτουμε στο τέλος το τυρί, τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου