Το ρύζι με λαχανικά είναι ένα πλήρες γεύμα. Βέβαια το ρύζι είναι ο βασιλιάς των συνοδευτικών για όλα τα κρέατα. Οι συνταγές άφθονες για ένα πρωτότυπο ριζότο. Μερικές συνταγές όμως το καθιστούν και για κυρίως πιάτο. Τη Σαρακοστή μπορούμε σε κάποιες από αυτές να παραλείψουμε το τυρί και να κάνουμε το φαγητό μας νηστίσιμο. Στη συγκεκριμένη συνταγή αν παραλείψουμε την παρμεζάνα, κάλλιστα, χωρίς να χάσει πολλά από την γεύση του, να γίνει ένα γευστικότατο νηστίσιμο φαγητό.
Τα υλικά για το ρύζι μας:
160 γρ. ρύζι αρμπόριο, ή νυχάκι, ή καρολίνα
1 κούπα μανιτάρια φετούλες ή ένα κολοκύθι τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη σε φετούλες
1/2 κούπα λάδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κύβο ζωμό κρέατος (για όσους νηστεύουν 1 κουταλιά μείγμα λαχανικών knorr ή maggi )
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
100 γρ. παρμέζάνα
αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνουμε το ρύζι μας:
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω όταν κάψει το λάδι, με τη σειρά: το κρεμμύδι, τα μανιτάρια ή το κολοκύθι, τα καρότα, το σκόρδο και ανακατεύω συνέχεια. Έχω πλύνει και έχω στραγγίσει το ρύζι και το ρίχνω να σοταρισθεί ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνω τη ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτω το κρασί λίγο λίγο και ανακατεύω. Μετά το νερό κι αυτό λίγο λίγο και το κύβο λαχανικών ή κρέατος. Σιγοβράζουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του, χωρίς να μας στεγνώσει, γιατί όταν το βγάλουμε από τη φωτιά το ρύζι τραβάει υγρά ακόμα. Για όσους δεν νηστεύουν το σερβίρουν πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου