Συνήθως χρησιμοποιώ για αλμυρές τάρτες τη ζύμη που σας γράφω. Έχω κατασταλάξει πως είναι η καλύτερη, γιατί είναι γευστική και τραγανή. Δοκιμάστετη! είμαι βέβαιη ότι θα σας αρέσει!!!!
Τα υλικά για την ζύμη:
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουερ
4 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
1 κρόκος αυγού
λίγο αλάτι
κρύο νερό όσο πάρει
1/2 κούπα χοντροκομμένο στον τρίφτη κεφαλοτύρι, ή γραβιέρα, προαιρετικό
1/2 κούπα κουκουνάρια προαιρετικό
Πως φτιάχνουμε την ζύμη:
Να σμίξω όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι μας. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Αν θέλουμε ρίχνουμε γραβιέρα ή κουκουνάρια. Την έχω φτιάξει με κουκουνάρια και άλλη φορά με σουσάμι, μου άρεσε πολύ.
Προσοχή όχι ζύμωμα, με απαλές κινήσεις την μαζεύουμε προς τα μέσα. Την απλώνω στην ταρτιέρα με τα χέρια και ανασηκώνω ζύμη στα πλάγια της ταρτιέρας για να δεχτεί τα χορταρικά μας. Τρυπώ κοντά κοντά με πιρούνι ακόμη και τα πλάγια που έχω σηκώσει για να γίνει στο ψήσιμο αφράτη και να μην φουσκώσει. Αφήνω να "σταθεί" τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τα υλικά για την ζύμη:
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουερ
4 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
1 κρόκος αυγού
λίγο αλάτι
κρύο νερό όσο πάρει
1/2 κούπα χοντροκομμένο στον τρίφτη κεφαλοτύρι, ή γραβιέρα, προαιρετικό
1/2 κούπα κουκουνάρια προαιρετικό
Πως φτιάχνουμε την ζύμη:
Να σμίξω όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι μας. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Αν θέλουμε ρίχνουμε γραβιέρα ή κουκουνάρια. Την έχω φτιάξει με κουκουνάρια και άλλη φορά με σουσάμι, μου άρεσε πολύ.
Προσοχή όχι ζύμωμα, με απαλές κινήσεις την μαζεύουμε προς τα μέσα. Την απλώνω στην ταρτιέρα με τα χέρια και ανασηκώνω ζύμη στα πλάγια της ταρτιέρας για να δεχτεί τα χορταρικά μας. Τρυπώ κοντά κοντά με πιρούνι ακόμη και τα πλάγια που έχω σηκώσει για να γίνει στο ψήσιμο αφράτη και να μην φουσκώσει. Αφήνω να "σταθεί" τουλάχιστον 30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου