Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Η σάλτσα του είναι τέλεια. Την έφτιαξα πρόσφατα στα παιδιά μου μια καθημερινή και κατενθουσιάστηκαν. Την ιδιαιτερότητα στη γεύση τη δίνει η κάπαρη και το τυρί Φιλαδέλφειας. Όταν δεν έχω εσκαλόπ, φτιάχνω αυτή τη σάλτσα και για τα σνίτσελ χοιρινού. Τη συνταγή για τα σνίτσελ σας την έχει γράψει εδώ η κόρη μου.
Τα υλικά για το φαγητό μας:
4 χοιρινά εσκαλόπ χτυπημένα (150 γρ. το καθένα)
125 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κάπαρη
2 κουταλίτσες μουστάρδα
2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές μαυροδάφνη
1 πορτοκάλι τον χυμό του και από το μισό το ξύσμα του
1 κουταλίτσα κόκκους πράσινο πιπέρι
1/2 κουταλίτσα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε τα εσκαλόπ:
Ανακατεύω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι με το αλάτι και πασπαλίζω τα εσκαλόπ. Ζεσταίνω σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το αραβοσιτέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζω τα εσκαλόπ και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζω σε πιάτο και τα διατηρώ ζεστά.
Στο τηγάνι ρίχνω τη μαυροδάφνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κόκκους το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, την κάπαρη, την κρέμα γάλακτος και ανακατώνω συνέχεια για 2-3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω μέσα το τυρί Φιλαδέλφειας, ανακατώνω να ενσωματωθεί καλά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να την βάλουμε πάνω στα εσκαλόπ.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου