Σας έγραψα τη συνταγή με μπύρα που βγαίνουν τα τέλεια μελομακάρονα.
Αυτή η συνταγή που σας γράφω εδώ, είναι η δική μου, που βγήκε μετά από πειράματα χρόνων από άλλες συνταγές.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα σας γράψω πως τα φτιάχνουμε, γιατί η διαδικασία είναι όπως και η συνταγή μελομακάρονα με μπύρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα σας γράψω πως τα φτιάχνουμε, γιατί η διαδικασία είναι όπως και η συνταγή μελομακάρονα με μπύρα.
Τα υλικά μας:
Περίπου 50 κομμάτια
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (μπορεί να μην το πάρει όλο)
1 ποτήρι νερού λάδι καλό
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι + μανταρίνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 4 μανταρίνια
ξύσμα από 1 λεμόνι (χωρίς το κερί)
ξύσμα από 1 λεμόνι (χωρίς το κερί)
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι ζάχαρη ψιλή
1/2 κούπας μέλι καλό θυμαρίσιο
1 φακελάκι μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σόδα ανακατεμένη στο αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σόδα ανακατεμένη στο αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
3/4 μικρού κουταλιού γαρύφαλλο
3/4 μικρού κουταλιού μοσχοκάρυδο
3/4 μικρού κουταλιού γαρύφαλλο
3/4 μικρού κουταλιού μοσχοκάρυδο
Για το πασπάλισμα:
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι:
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
1/2 κούπας μέλι καλό
1 κούπα γλυκόζη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου