Το κρέας από μοσχάρι δένει με όλα τα λαχανικά και τα τυριά με όποιο τρόπο κι αν το μαγειρέψουμε. Διάλεξα μια εύκολη συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, λόγω των τυριών.
Τα υλικά για το φαγητό μας:
1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε κύβους
1 1/2 κιλό πατάτες φέτες κομμένες στρογγυλές
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
200 ml χυμός ντομάτας
4 κουταλιές μαργαρίνη
200 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένο
3 κουταλιές πεκορίνο
150 γρ. γκούντα λεπτές φέτες (όπως του τόστ)
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Βάζουμε τη χύτρα στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Ανακατώνουμε συνέχεια μέχρι να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το ροδίζουμε ελαφρά (προσοχή, μην ξεροψηθεί, γιατί θα μείνει σκληρό το εξωτερικό του).Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και 1/2 ποτήρι νερό για τη χύτρα ταχύτητος. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρα σας). Αν δεν έχετε χύτρα τότε ρυθμίζετε εσείς το νερό και τον χρόνο μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τη φέτα, ανακατώνω ελαφρά.
Βάζω το τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία με λίγο λάδι και όταν κάψει ρίχνω μια στρώση πατάτες. Όταν ροδοψηθούν ελαφρά, τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Τις βγάζω από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τοποθετώ την επόμενη στρώση μέχρι να τηγανιστούν όλες.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνω λίγο ένα πυρέξ και πασπαλίζω με τη φρυγανιά. Τη φρυγανιά τη βάζουμε κάτω για να δημιουργηθεί μια ξεροψημένη κρούστα για να κόβετε σε μερίδες το φαγητό με το μαχαίρι και να βγαίνει με τη σπάτουλα προσεκτικά, όπως και ο μουσακάς. Απλώνω επάνω τις πατάτες και πασπαλίζω με το πεκορίνο. Στρώνω επάνω το κρέας και το σκεπάζω με τις φέτες από το τυρί γκούντα.
Ψήνω για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Το συνοδεύουμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Το συνοδεύουμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου