Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Η λευκή σάλτσα με άρωμα από ρούμι ή ουίσκι!!!!!!!
Οι σάλτσες δίνουν γεύση στα στεγνά κρέατα στο γκριλ, στα σνίτσελ ή στα φιλετάκια μας.
Μια κλασική συνταγή είναι η άσπρη κρέμα με κρέμα γάλακτος που γίνεται σε πέντε λεπτά.
Τα υλικά μας:
Διαλύουμε ένα κύβο κρέατος σε 50 γραμ. ζεστό νερό και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ρούμι ή το ουίσκι. Σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με συρμάτινο χτυπητήρι ή με το μίξερ για να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε χλιαρό το γάλα και το ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει λεία και ομοιογενή κρέμα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει σε λίγο λάδι.Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (επειδή έχει ο κύβος που διαλύσαμε), και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτομαι την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομαι.
Η λευκή σάλτσα με άρωμα από ρούμι ή ουίσκι!!!!!!!
Οι σάλτσες δίνουν γεύση στα στεγνά κρέατα στο γκριλ, στα σνίτσελ ή στα φιλετάκια μας.
Μια κλασική συνταγή είναι η άσπρη κρέμα με κρέμα γάλακτος που γίνεται σε πέντε λεπτά.
Τα υλικά μας:
- 20 γραμ. βούτυρο
- 20 γραμ. αλεύρι
- 150 γραμ. γάλα
- 50 γραμ. ζωμό από μοσχάρι
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- αλάτι και λίγο λευκό πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασιού ρούμι, ή ουίσκι
- 150 γραμ. μανιτάρια (προαιρετικό)
Διαλύουμε ένα κύβο κρέατος σε 50 γραμ. ζεστό νερό και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ρούμι ή το ουίσκι. Σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με συρμάτινο χτυπητήρι ή με το μίξερ για να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε χλιαρό το γάλα και το ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει λεία και ομοιογενή κρέμα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει σε λίγο λάδι.Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (επειδή έχει ο κύβος που διαλύσαμε), και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτομαι την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομαι.
2 σχόλια :
το ουισκι ποτε το ριχνουμε στη κρεμα?
Πολύ καλή η παρατήρησή σου!!! Έχω ξεχάσει να το αναφέρω!!! Το ουίσκι το ρίχνουμε στο ζωμό του κρέατος το οποίο προσθέτουμε στην κρέμα. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό!!!!
Δημοσίευση σχολίου