Τι θα λέγατε για μια πρωτότυπη γεύση, από μια συνταγή τύπου σουφλέ; Την έχω φτιάξει σε γιορτινό τραπέζι και ειλικρινά εντυπωσίασε και μου ζήτησαν την συνταγή. Ελπίζω ότι θα αρέσει και σε σας. Πιστεύω ότι τη συνταγή, την είχα πάρει πριν από χρόνια, από συνταγές της κ. Βέφας.
Τα υλικά μας για το μπουντίν:
3 κουταλιές λάδι
1 1/2 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κούπας μανιτάρια σε φετάκια
1 1/2 κούπας τριμμένο κίτρινο τσένταρ
Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4΄ περίπου.
Σουρώνουμε το καλαμπόκι και το κτυπάμε στο μπλέντερ, να γίνει πουρές.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ν΄αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον πουρέ του καλαμποκιού, το σοταρισμένο υλικό μας, το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι, τον κόλιανδρο και το πιπέρι, και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα 3 δευτερόλεπτα να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το τυρί κι ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το υλικό μας. Μην ξεχνάμε να πασπαλίζουμε με μία χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο για να αποκτήσει στο ψήσιμο το ρόδινο χρώμα. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 45-50 λεπτά .Όταν ροδίσει το σκεπάζουμε με ασημόχαρτο. Το παρουσιάζουμε στο τραπέζι με το πυρέξ ζεστό και κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου