Η Ρία έφτιαξε αυτή την πλούσια πατατοσαλάτα το Πάσχα και με διαβεβαίωσε ότι ήταν καταπληκτική. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι όταν τις βρίσκω τις παραθέτω εδώ όπως τις έχει γράψει και είμαι σίγουρη για την επιτυχία τους. Δοκιμάστε την!
Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας:
10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια
5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια
3 κουταλιές κάπαρη
3 κουταλιές κάπαρη
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές άνηθο
4 κουταλιές άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο)
1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο)
1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα καλή
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ)
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ)
Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού.
Προαιρετικό:
Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου