Μια δροσερή σαλάτα που θα απολαύσουμε και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σ΄ένα γιορτινό τραπέζι.
Μόνο στην κόρη μου και σε μένα αρέσουν οι ιδιαίτερες σαλάτες στην οικογένεια. Έτσι έχω φτιάξει σαλάτες από όλα τα είδη λαχανικών και με ανάλογα φρούτα, ή ξηρούς καρπούς. Το καβουρντισμένο καρύδι πάει σχεδόν σε όλες τις σαλάτες με πράσινα λαχανικά. Αυτή είναι μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα. Όταν την φτιάχνω καθημερινά για μας και δεν έχω τα τρία είδη σαλάτας, βάζω μόνο μαρούλι με ρόκα, ρίχνω επάνω λίγα καρύδια και το μήλο κομμένο καρεδάκια, κτυπώ το ντρέσιγκ στην φραπιέρα , περιλούζω τη σαλάτα και βγαίνει εύγευστη, Σκέτη απόλαυση.
Τα υλικά της σαλάτας μας:
- 1 κόκκινο κατσαρό μαρούλι (lollo rosso)
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 1 μικρή σγουρή σαλάτα (αντιδάκια)
- 1 κούπα καρύδια καβουρντισμένα
- 2 μήλα σε φέτες (κομμένες σαν βεντάλια)
- 200 γραμ. τυρί πεκορίνο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες) ή παρμεζάνα
- ρόδια (προαιρετικό)
Τα υλικά για το ντρέσιγκ:
- 3/4 κούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλιά γλυκού Tabasco ή τσίλι γλυκό
- αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:
Πλένουμε τις σαλάτες και τις στραγγίζουμε. Τις κόβουμε με το χέρι και τις απλώνουμε με τη φαντασία μας σε επίπεδη πιατέλα.
Αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσιγκ. Εγώ τα χτυπώ στη φραπιέρα. Ρίχνουμε τα καρύδια πάνω στη σαλάτα. Τοποθετούμε τα μήλα γύρω γύρω στην πιατέλα. Ρίχνουμε το πεκορίνο στη μέση της σαλάτας, περιχύνουμε επάνω με το ντρέσιγκ και σερβίρουμε. Εγώ το ντρέσιγκ το βάζω σε μπολ σερβιρίσματος και βάζει ο καθένας πάνω στη σαλάτα που παίρνει στο πιάτο του.
Αν δεν έχουμε πεκορίνο βάζουμε οποιαδήποτε γραβιέρα ή ημίσκληρο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου