Το αρνί μπούτι στο φούρνο με μουστάρδα είναι ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό. Γίνεται εξίσου καλό και με χοιρινό μπούτι. Το μυστικό είναι το σιγανό ψήσιμο. Αν το ψήσουμε σε γάστρα γίνεται νοστιμότερο, γιατί ψήνεται με ελάχιστο νερό και με τα δικά του υγρά τα οποία το σκέπασμα της γάστρας δεν επιτρέπει να φύγουν και επιπλέον διατηρούν τρυφερό το κρέας.
Τα υλικά για το φαγητό μας:
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα γλυκιά
1+1/2 κιλό αρνί μπούτι , ή χοιρινό μπούτι, οι μπριζόλες χοιρινές
1+1/2 κιλό αρνί μπούτι , ή χοιρινό μπούτι, οι μπριζόλες χοιρινές
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο ξερό ή ένα κλαδάκι φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο στα δύο κομμένο
αλάτι , πιπέρι
1 ποτήρι νερό για το ψήσιμο. Αν το ψήσουμε στη γάστρα ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό.
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
3 σκελίδες σκόρδο στα δύο κομμένο
αλάτι , πιπέρι
1 ποτήρι νερό για το ψήσιμο. Αν το ψήσουμε στη γάστρα ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό.
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Πλένω και στεγνώνω το κρέας με χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύω σε ένα μπολ την μουστάρδα, το λάδι, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Τοποθετώ το κρέας στο ταψί ή στη γάστρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγω σχισμές και γεμίζω με το μείγμα και 1 κομματάκι σκόρδο. Με το υπόλοιπο μείγμα αλείφω το κρέας.
Το ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζεται το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.
Το ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζεται το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.
Παραλλαγή.
Αφού γεμίσω με το μείγμα τις σχισμές που ανοίγω, ρίχνω στο μπολ με το υπόλοιπο υλικό 1 κούπα κρασί λευκό το ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρέας και το ψήνω όπως αναφέρω. Αν το ψήσω στη γάστρα δεν ρίχνω το ποτηράκι με το νερό. Η κούπα με το κρασί αρκεί.
Είναι νοστιμότατο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου