Τη συνταγή αυτή την βρήκα σε κάποιο περιοδικό πριν χρόνια. Η συνταγή είναι με χοιρινό εσκαλόπ, αλλά χθες που είχα φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου σκέφτηκα να την δοκιμάσω.
Τελικά βγήκε ένα τέλειο αποτέλεσμα!!!!
Την διαφορετικότητα στη γεύση τη δίνει η σάλτσα που κυριαρχεί το πορτοκάλι.
Είναι από τα εύκολα και πολύ γρήγορα φαγητά, αρκεί να έχουμε τα υλικά. Εγώ δεν είχα κάπαρη και δεν έβαλα, αλλά η σάλτσα ήταν γευστικότατη!!!
Τα υλικά του φαγητού μας.
- 4 κομμάτια φιλέτο από κοτόπουλο ή 4 χοιρινά εσκαλόπ , κτυπημένα
- 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας μαυροδάφνη
- 1 πορτοκάλι το χυμό
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλιά γλυκού από αλάτι, πιπέρι συν λίγο πιπέρι κόκκινο φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιά γλυκού κόκκους πράσινο πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
- 50 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 125 γραμ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Ανακατεύω τα πιπέρια, το αλάτι και πασπαλίζω το κρέας.
Ζεσταίνω καλά στο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία και τηγανίζω τα φιλέτα γυρνώντας συνέχεια και από τις δύο πλευρές έως ότου ροδίσουν (περίπου 10' ) Τα βγάζω από το τηγάνι σε ταψάκι και τα διατηρώ ζεστά στο φούρνο σε ελάχιστη θερμοκρασία σκεπασμένα με ασημόχαρτο για να μην στεγνώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη μαυροδάφνη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τους κόκκους το πιπέρι, την κάπαρη, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνω το τυρί τύπου Φιλαδέλφειας το ανακατεύω καλά να διαλυθεί και να γίνει ομοιογενής η σάλτσα μας.
Σερβίρω τα φιλέτα ρίχνοντας επάνω σάλτσα και συνοδεύω με ρύζι σπυρωτό η πατάτες τηγανιτές.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου