Οι πατάτες συνοδεύουν το χοιρινό με πορτοκάλι που έγραψα στο προηγούμενο ποστ αλλά μπορούν να συνοδέψουν μπριζόλες, μπιφτέκια, ψητό ρολό, ψητό κοτόπουλο.
Υλικά
1.5-2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
χυμό από 3 πορτοκάλια
1 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδας
δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
1 κύβο βοδινού
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε μετά μέσα τις πατάτες να ανακατευτούν και αυτές (τον κύβο πρέπει να τον τρίψουμε από πριν ή να τον διαλύσουμε με λίγο ζεστό νερό). Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 250 βαθμούς, πολύ δυνατό δηλαδή, για 1 ώρα. Στην αρχή τα υγρά θα έχουν καλύψει σχεδόν τις πατάτες και σιγά σιγά θα στεγνώσουν και οι πατάτες θα ροδοκοκκινίσουν.
3 σχόλια :
Καλή χρονιά με υγεία και με πολλές λαχταριστές συνταγές :))
Xρόνια πολλά και καλή χρονιά! Μας έλειψες! Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά να μας γράφεις συχνότερα και κυριολεκτικά βεβαίως!
Ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά και θα προσπαθήσω να γράφω πιο συχνά
Δημοσίευση σχολίου