Η σάλτσα αυτή είναι δικής μου έμπνευσης και τη δημιούργησα στα 14 μου όταν ήθελα να κάνω το πρώτο τραπέζι που θα μαγείρευα εγώ στους φίλους μου. Ήθελα να φτιάξω μακαρονάδα φούρνου γιατί ήταν το αγαπημένο μου φαγητό στις πιτσαρίες που μας πήγαινε ο μπαμπάς μου. Έλα μου όμως που δεν ήξερα τι σάλτσα χρησιμοποιούνε γιατί δεν έμοιαζε καθόλου με της μαμάς μου (αργότερα ανακάλυψα ότι η σάλτσα που χρησιμοποιούνε στην Πάτρα για τις πίτσες και τα μακαρόνια είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Ελλάδα). Ειδικά της μητέρας μου η κόκκινη σάλτσα δε μου άρεσε καθόλου γιατί δεν έλιωνε τα κρεμμύδια και έβαζε κιόλας πάρα πολύ. Έτσι κάθησα και έφτιαξα τη δική μου. Τελικά βγήκε μία συνταγή που έγινε η αγαπημένη μου κόκκινη σάλτσα. Όμως δε ταίριαζε τόσο στο φούρνο ίσως γιατί δε βάζω πολύ βούτυρο και τα ξηραίνει τα μακαρόνια. Αυτή η σάλτσα έχει μία ιδιότητα. Όταν τρως ένα πιάτο μακαρόνια με αυτή θέλεις κι άλλο μετά και μετά άλλο λίγο. Και δε το παθαίνω μόνο εγώ.
Υλικά
1 κουταλιά γλυκού φυτικού λίπους
1 κουταλιά γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1 κουταλιά γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
λίγη κανέλλα τριμμένη
λίγο γαρύφαλο τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
μισή κουταλιά σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτί χυμό ντομάτας (προσοχή να γνωρίζεται ότι δεν είναι ξινή όπως μερικές, εγώ προτιμώ pummaro)
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά (σε μας είναι το 2), ρίχνουμε το φυτικό λίπος, όλα τα μυρωδικά, μετά το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 10-15 λεπτά. Δε ρίχνουμε καθόλου νερό.
Υλικά
1 κουταλιά γλυκού φυτικού λίπους
1 κουταλιά γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1 κουταλιά γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
λίγη κανέλλα τριμμένη
λίγο γαρύφαλο τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
μισή κουταλιά σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτί χυμό ντομάτας (προσοχή να γνωρίζεται ότι δεν είναι ξινή όπως μερικές, εγώ προτιμώ pummaro)
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά (σε μας είναι το 2), ρίχνουμε το φυτικό λίπος, όλα τα μυρωδικά, μετά το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 10-15 λεπτά. Δε ρίχνουμε καθόλου νερό.
3 σχόλια :
το κετσαπ ειναι λιγο ασχετο, αλλα θα μπου πεις 14 χρ. ήσουν, που να ξερες.. παντως καλη φαίνεται!
Κι όμως, ενώ δεν είμαι φαν της κέτσαπ, σε αυτή τη συνταγή αν δε βάλω αυτή τη μισή κουταλιά, δε μου αρέσει η γεύση.
Πολύ καλή.με σώζει κάθε φορά που θέλω να φτιάξω σάλτσα και δεν έχω κρεμμύδια.. πεντανόστιμη!!!
Δημοσίευση σχολίου