Ένα πολύ απλό και κλασσικό φαγητό που νομίζω όλοι γνωρίζουν. Παλιά το έφτιαχνα με κρεμμύδι αλλά μετά δοκίμασα μόνο με σκόρδο και έγινα φανατική αυτής της παραλλαγής. Θα γράψω μόνο πως γίνεται η σάλτσα γιατί φαντάζομαι όλοι ξέρουν να φτιάχνουν μακαρόνια. Αν και σκοπεύω σε ένα μεταγενέστερο ποστ να αναλύσω τους διάφορους τρόπους που χρησιμοποιούνται.
Υλικά
1 κουτάκι τόνου σε νερό
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
βασιλικός φρέσκος ή αποξηραμένος
αλάτι
Πως το μαγειρεύουμε
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και ρυθμίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε το σκόρδο λιωμένο. Αποστραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον σοτάρουμε στο λάδι ανακατεύοντας να γίνει κομματάκια. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό και λίγο αλάτι και ζεσταίνουμε για 5-10 λεπτά. Το μυστικό είναι να το βγάλουμε σε τόσο λίγο χρόνο, δε χρειάζεται παραπάνω. Όπως λένε οι Ιταλοί τη ντομάτα θα τη μαγειρέψεις ή 5 λεπτά ή 2 ώρες. Αυτό θέλει λίγο χρόνο.
1 σχόλια :
Μερικές ροδέλες πιπεριάς και κρεμμυδιού θα την απογειώσουν. Είναι κλασική ιτλική συνταγή! Εύγε! Τέλειες συνταγές!
Δημοσίευση σχολίου