Αφού ανέφερα στη προηγούμενη συνταγή "Φιλετάκια με θυμάρι και μαυροδάφνη" ότι μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με καρότα σοτέ, ας περιγράψω και πως μαγειρεύονται. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να γίνουν και άλλα λαχανικά μόνα τους ή αναμειγμένα, π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι, μανιτάρια, σπαράγγια. Ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα ψητά ως γαρνίρισμα. Έχουν ωραία, γλυκιά γεύση και μοιάζουν σα να έχουν καραμελώσει.
Υλικά
5-6 καρότα
1 ποτήρι κρασιού νερό
3 κουταλιές φυτικό λίπος ή βούτυρο
αλάτι
Πως τα μαγειρεύουμε
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο ή φυτικό λίπος, τα καρότα, αλάτι και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σωθούν τα υγρά και να σιγοψηθούν με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά στο τέλος με ξύλινη κουτάλα. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Υλικά
5-6 καρότα
1 ποτήρι κρασιού νερό
3 κουταλιές φυτικό λίπος ή βούτυρο
αλάτι
Πως τα μαγειρεύουμε
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο ή φυτικό λίπος, τα καρότα, αλάτι και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σωθούν τα υγρά και να σιγοψηθούν με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά στο τέλος με ξύλινη κουτάλα. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου