Η μαμά Χρύσα προτείνει "Κομματάκια σπιτικής καραμέλας"
Είναι σα μικρά τζαμάκια σκληρής καραμέλας που πάει πολύ σε γλυκά με κρέμα ή σαντιγύ από πάνω π.χ. γιαουρτίνι, ραβανί, (συνήθως αυτά δε γίνονται με σαντιγύ αλλά μπορούμε να την προσθέσουμε εμείς), εκμέκ, παγωτό.
Υλικά:
6 κουταλιές σούπας νερό3 σταγόνες λεμόνι
180 γρμ ζάχαρη
Πως το φτιάχνουμε
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξανθίνει η καραμέλα και όχι να πήξει. Όταν αρχίζει να βράζει δεν ανακατεύουμε ξανά και προσέχουμε να τη βγάλουμε από τη φωτιά όταν ξανθίνει να μη μας γίνει σκούρα (γίνεται γρήγορα).Σε ένα μεγάλο ταψί ή στον πάγκο απλώνουμε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη, ρίχνουμε επάνω την καραμέλα και την απλώνουμε αμέσως να γίνει λεπτή σαν τζάμι. Όταν κρυώσει καλά τη "σπάμε" με κάτι βαρύ να γίνει κομματάκια.
1 σχόλια :
τελεις μου εγιναν
Δημοσίευση σχολίου