Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα και Worcestershire
και απολαμβάνετε ένα ξεχωριστό φαγητό!!!
Μία από τις συνταγές που φτιάχνεται πολύ συχνά στο σπίτι μου. Η μητέρα μου την έχει πάρει από ένα Θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο και της είπανε ότι ονομάζεται έτσι. Έχω δει και σε άλλα σπίτια και εστιατόρια να μαγειρεύουν τις μπριζόλες στο φούρνο με πιπεριές με άλλη όμως ονομασία. Η διαφορά αυτής είναι ότι προσθέτουμε γουόστερ σος. Είναι ένα πιάτο που το προσφέρουμε συχνά σε καλεσμένους.
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές (κατά προτίμηση από σβέρκο)
3 κουταλιές σ. γουόστερ σος, γράφεται Worcestershire ή εναλλακτικά σόγια σος αλλά προτιμώ την πρώτη (όλα τα σούπερ-μάρκετ έχουν εκτός ίσως από τα πολύ μικρά)
1/2 κούπα λάδι
3 πιπεριές μέτριες (κατά προτίμηση 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη) κομένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομένες σε χοντρές φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε:
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, το αλοίφουμε με 1 κουταλιά γουόστερ σος και λάδι και το απλώνουμε στο ταψί ή στη γάστρα. Σε ένα μπολ κόβουμε σε φέτες τις 3 πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε 2 κουταλιές γουόστερ σος, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Τέλος, ρίχνουμε επάνω 1/2 κούπα λάδι, σκεπάζουμε τη γάστρα ή αν δεν έχουμε σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Σιγοψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1,5-2 ώρες συνολικά. Σε μία-μιάμιση ώρα (ανάλογα πόσο χοντρές είναι οι μπριζόλες) το ξεσκεπάζουμε, τραβάμε στην άκρη τα λαχανικά και τα αφήνουμε έτσι κανά τέταρτο για να ροδοψηθεί το κρέας, να πιει τα υγρά και να μείνει η σάλτσα. Συνδιάζεται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Για να πετύχει αυτό το φαγητό θέλει 2 πράγματα α) να πετύχει στο αλάτι για αυτό ρίχνουμε μπόλικο αλλά να μη το κάνουμε λύσσα και β) όταν ψηθεί να μείνει με το λάδι και 1/2 κούπα ζουμί, όχι περισσότερο ούτε λιγότερο (δε ρίχνουμε νερό).
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου