Μόλις το μαγειρέψαμε και ήταν υπέροχο. Μέχρι και του μικρού μου αδελφού άρεσε που τα πιτσιρίκια είναι λίγο δύσκολα σε ότι ξεφεύγει από την πεπατημένη. Η μητέρα μου έχει επηρεαστεί από τη δημοσίευση των δημιουργιών της και έχει αρχίσει να ξεσκονίζει ότι συνταγές έχουμε. Μου πήραν δώρο και μια ψηφιακή μηχανή και ιδού η πρώτη μου φωτογραφία εδώ. Ας γράψω όμως και πως φτιάξαμε τα φιλετάκια χοιρινού με το μέλι.
Υλικά για 3 άτομα
6 φιλετάκια από χοιρινό
150 γρμ μανιτάρια (προαιρετικά)
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη σε λωρίδες
2 κουταλιές μέλι
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά γλυκού τζίντζερ τριμμένο (μόνο που εμείς ξεχάσαμε να βάλουμε αυτή τη φορά, αλλά και πάλι καλό βγήκε)
λάδι ή φυτικό λίπος (εμείς βάλαμε ελαιόλαδο)
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο λάδι που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά (σε εμάς το 2μιση). Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά (σε μας το 2) τα μανιτάρια σε λάδι, μετά βάζουμε τις πιπεριές και έπειτα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν και αυτά, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνουμε στα υγρά που έχουν μείνει το μέλι, το κρασί και το ξύδι και όταν πήξει λίγο η σάλτσα το κατεβάζουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο τα φιλέτα, πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα του μελιού.
Όπως βλέπετε ταιριάζει μια χαρά με ρύζι πιλάφι.
Υλικά για 3 άτομα
6 φιλετάκια από χοιρινό
150 γρμ μανιτάρια (προαιρετικά)
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη σε λωρίδες
2 κουταλιές μέλι
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά γλυκού τζίντζερ τριμμένο (μόνο που εμείς ξεχάσαμε να βάλουμε αυτή τη φορά, αλλά και πάλι καλό βγήκε)
λάδι ή φυτικό λίπος (εμείς βάλαμε ελαιόλαδο)
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο λάδι που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά (σε εμάς το 2μιση). Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά (σε μας το 2) τα μανιτάρια σε λάδι, μετά βάζουμε τις πιπεριές και έπειτα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν και αυτά, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνουμε στα υγρά που έχουν μείνει το μέλι, το κρασί και το ξύδι και όταν πήξει λίγο η σάλτσα το κατεβάζουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο τα φιλέτα, πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα του μελιού.
Όπως βλέπετε ταιριάζει μια χαρά με ρύζι πιλάφι.
2 σχόλια :
Δελεαστικό.
Tέλειο. Από σήμερα έγινε το αγαπημένο μου φαγητό.Συγχαρητήρια για την έμπνευση
Δημοσίευση σχολίου