Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

 Γράφω την συνταγή γιατί την έφτιαξα σήμερα και ξετρελαθήκαμε. Η κόρη μου που είναι 3 ετών, ενώ έτρωγε κεφτεδάκια και μπιφτεκάκια από 7 μηνών, μετά τα 2 έτη σταμάτησε, ακόμα και κοκκινιστά. Οπότε σήμερα πρόσθεσα κολοκύθι για να τα κάνει πιο τρυφερά και έβαλα μισό μισό κιμά και πράγματι τα καταβρόχθισε. 

Συνταγή για τον κιμά

- 250 γρ μασχαρίσιο και 250 γρ χοιρινό κιμά

- 1 μέτριο κολοκύθι τριμμένο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη

- 1 μεγάλο καρότο ψιλοτριμμένο

- 1 μεγάλο αυγό ή δύο μικρά

- ελαιόλαδο

- αλάτι και πιπέρι

- μία 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες με λίγο ξύδι

- θυμάρι ξηρό

Τα ανακάτεψα όλα μαζί και τα έβαλα στο ψυγείο σε μπολ μέχρι την επόμενη μέρα. Μετά τα έπλασα στρογγυλά κεφτεδάκια μικρά και τα έβαλα στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά (αφού θα μπουν στη σάλτσα δεν χρειάζονται περισσότερο). Μετά άρχισα να φτιάχνω την σάλτσα.

Συνταγή για την Σάλτσα

- 1 μεγάλο κρεμμύδι μαζί με 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένα στο multi

- 2 φρέσκιες ντομάτες λιωμένες στο multi με ακόμα 200 μλ τοματοχυμό

- 2 φυλλαράκια ψιλοκομμένο βασιλικό

- 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο (εμείς βάζουμε μέντα γιατί μένουμε Σκωτία)

- 1 κγ κοφτή ζάχαρη

- 10 μλ κρασί (μιας και είναι μικρή η κόρη μου, πριν τα 2 δε θα έβαζα καθόλου)

- λίγο θυμάρι

- ελαιόλαδο

- αλάτι και πιπέρι ( εναλλακτικά αντί για πιπέρι έβαλα σκόνη ελαφριού τσίλι)

Ψιλοκόβω στο multi σε δύο δόσεις, πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά την ντομάτα με τα μυρωδικά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με 300 μλ νερό. Βάζουμε να μαγειρεύεται σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια όταν βγουν από τον φούρνο και μαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά και μετά κλείνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε επάνω μέχρι να γίνει το συνοδευτικό. Θέλουμε να έχει μπόλικη σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές