Πόσο απολαυστικά κάνουν τα γλυκά μας μια στρώση γλάσου από σοκολάτα!!! Το κέικ μας θα γίνει δυο φορές απολαυστικό.
Τρίβουμε τη σοκολάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Την λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο κατσαρόλι ή ένα βαθύ τηγάνι με νερό και το βράζουμε. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε μέσα στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα γυάλινο μπολ και να την βάλουμε να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το γάλα και την άχνη λίγη λίγη ανακατεύοντας συνέχεια με το κουτάλι μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αμέσως το απλώνουμε γρήγορα πάνω στο γλυκό μας, γιατί στεγνώνει αμέσως.
Τα υλικά μας:
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά σ. βούτυρο (προτιμώ αγελαδινό)
- 3 κουταλιές σ. γάλα
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου