Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

        Πόσο απολαυστικά κάνουν τα γλυκά μας μια στρώση γλάσου από σοκολάτα!!! Το κέικ μας θα γίνει δυο φορές απολαυστικό.

Τα υλικά μας:


  1. 150 γρ. κουβερτούρα
  2. 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  3. 1 κουταλιά σ. βούτυρο (προτιμώ αγελαδινό)
  4. 3 κουταλιές σ. γάλα
  5. 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού


Πως φτιάχνουμε το γλάσο μας:

          Τρίβουμε τη σοκολάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Την λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο κατσαρόλι ή ένα βαθύ τηγάνι με νερό και το βράζουμε. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε μέσα στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα γυάλινο μπολ και να την βάλουμε να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το γάλα και την άχνη λίγη λίγη ανακατεύοντας συνέχεια με το κουτάλι μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αμέσως το απλώνουμε γρήγορα πάνω στο γλυκό μας, γιατί στεγνώνει αμέσως.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές