Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:
Μοσχάρι κοκκινιστό αλλιώτικο από τα άλλα!!!!Χουνκιάρ Μπεγεντί λέγεται στα Τούρκικα και είναι μοσχάρι με φρέσκια ντομάτα και πουρέ μελιτζάνας. Τη βρήκα σε κάποιο περιοδικό που έλεγε ότι το συνηθίζουν να το προσφέρουν στους γάμους. Το μαγείρεψα και ο συνδυασμός του μοσχαριού με αυτόν τον πουρέ ήταν καταπληκτικός.
Μοσχάρι κοκκινιστό αλλιώτικο από τα άλλα!!!!Χουνκιάρ Μπεγεντί λέγεται στα Τούρκικα και είναι μοσχάρι με φρέσκια ντομάτα και πουρέ μελιτζάνας. Τη βρήκα σε κάποιο περιοδικό που έλεγε ότι το συνηθίζουν να το προσφέρουν στους γάμους. Το μαγείρεψα και ο συνδυασμός του μοσχαριού με αυτόν τον πουρέ ήταν καταπληκτικός.
Τα υλικά για το φαγητό μας
- 1 κιλό μοσχάρι σε μικρά κομμάτια από ελιά ή σπάλα
- 5 φλάσκες μελιτζάνες ψημένες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 λεμονιού χυμό για τις μελιτζάνες
- αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε:
Ζεσταίνουμε στη χύτρα ταχύτητος (η απλή κατσαρόλα) το λάδι και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει ελαφρά και ρίχνουμε το μπαχάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και όταν μαλακώσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. (Εγώ έβαλα μαυροδάφνη και του έδωσε άρωμα και ελάχιστα γλυκιά γεύση). Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοψήνουμε 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε τη χύτρα και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα. (Στην κατσαρόλα ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γι αυτό θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά τα υγρά του). Όταν ανοίξουμε τη χύτρα και δούμε πως έχει πολλά υγρά, τότε συνεχίζουμε με ξεσκέπαστη τη χύτρα να σιγοβράζουμε το φαγητό προσέχοντας να την αποσύρουμε από τη φωτιά όταν δέσει η σάλτσα.Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά στους 180 βαθμούς (τρυπάμε με πιρούνι και θα πρέπει να βυθίζεται εύκολα) και όταν τις βγάζουμε τις ξεφλουδίζουμε. Αν έχουν σπόρους τους αφαιρούμε και τις αλέθουμε στο multi. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η ψίχα τους, ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (να μην κάψει) και αδειάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι ο πουρές να δέσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τον πουρέ στα πιάτα και στο κέντρο τοποθετούμε το κρέας με σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου